Předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu - ostrov Sardinie - Nováková, Michaela (2010)
Cílem této práce je zhodnotit turistickou nabídku ostrova Sardinie. V první části bakalářské práce jsou teoreticky vymezeny předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu. V druhé části jsou některé z vymezených předpokladů konkrétně charakterizovány v jednotlivých částech Sardinie. Současný a předpokládaný budoucí vývoj v cestovním ruchu Sardinie je popsán v další části práce a jsou zde popsaný druhy cestovního ruchu, pro které má Sardinie předpokald. Závěrečná část obsahuje SWOT analýzu destinace, která umožní vyhodnocení celkového potencionálu ostrova.