Zahraniční obchodní aktivity účetní jednotky - Králová, Veronika; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zabývá zahraničním obchodem z pohledu českých firem a popisuje důležité oblasti, které se této činnosti týkají. Mimo jiné se práce věnuje způsobům, kterými firmy vstupují na zahraniční trh, formám dopravy, celním službám a pojištění v rámci zahraničního obchodu, systému INTRASTAT a celní problematice. Hlavním tématem práce je dopad zahraničního obchodu do účetnictví. Nejdůležitější problematikou v této oblasti je cizí měna ve vztahu k pohledávkám a závazkům. Další částí práce je daň z přidané hodnoty ve vztahu k zahraničního obchodu. Na závěr je uveden příklad z praxe, na kterém jsou veškeré teoreticky probrané problémy ukázány.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; účetnictví; diplomové práce; accounting; master's theses