Právní, účetní a daňové aspekty odměňování zaměstnanců - Danišová, Kateřina; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zabývá mzdovou problematikou v podnikatelské sféře v České republice. Jejím cílem je podat komplexní obrázek o nejdůležitějších aspektech, souvisejících s výpočtem jednotlivých složek mzdy a jejich zachycením v účetnictví. Pozornost je věnována též oblasti pojistného a zdanění, které s problematikou mezd velmi úzce souvisí. Jednotlivé kapitoly řeší danou problematiku z právního, účetního a daňového hlediska. Poslední kapitola práce je věnována komplexnímu příkladu, který ilustruje výpočet mzdy k výplatě s ohledem na možné reálné situace, jako je práce přesčas, pracovní pohotovost, dovolená, dočasná pracovní neschopnost nebo pracovní cesta.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; sociální zabezpečení; mzdové účetnictví; zdravotní pojištění; diplomové práce; social security; payroll accounting; health insurance; master's theses