Účetnictví a daň z příjmů - Postlová, Jaroslava (2010)
Diplomová práce se zabývá účetnictvím a daní z příjmů fyzických a právnických osob. Shrnuje oblast účetní a oblast daní z příjmů, obsahuje základní charakteristiky účetního a daňového systému, vyjadřuje odlišné pohledy jednotlivých systémů na specifické oblasti a objasňuje transformaci výsledku hospodaření na základ daně včetně stanovení vlastní daňové povinnosti. V závěru se snaží poukázat na vzájemnou provázanost obou systémů a vyjadřuje se k otázce návaznosti jednoho systému na druhý.