Energetický management v administrativních budovách - Špaček, Jan (2010)
Tato bakalářská práce má za úkol poskytnout čtenáři ucelený přehled o Energetickém managementu. V dnešní době, kdy se většina firem snaží soustředit na nákladové části procesů, je nutné zabránit veškerému nehospodárnému nakládání se zdroji. Právě energetický management je jedním z nástrojů pro úsporu finančních prostředků. V bakalářské práci byly konfrontovány praktické zkušenosti v řízení projektů s teoretickými poznatky a byla soustředěna na plýtvání energiemi (především elektrickou energií) v administrativních budovách. Bylo identifikováno, že pro získání konkurenční výhody je vhodné se zabývat zaváděním a podporou energetického managementu. Práce ukázala, jak implementovat systém energetického managementu v konkrétních podmínkách firmy navržením projektu "Jednotný energetický management ve Skupině ČEZ", jehož cílem je optimalizace režijních výdajů v oblasti správy majetku a zavedení integrovaného, procesně orientovaného systém řízení energií.