Energetický management v administrativních budovách - Špaček, Jan; Svobodová, Hana, 1961-; Šillerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce má za úkol poskytnout čtenáři ucelený přehled o Energetickém managementu. V dnešní době, kdy se většina firem snaží soustředit na nákladové části procesů, je nutné zabránit veškerému nehospodárnému nakládání se zdroji. Právě energetický management je jedním z nástrojů pro úsporu finančních prostředků. V bakalářské práci byly konfrontovány praktické zkušenosti v řízení projektů s teoretickými poznatky a byla soustředěna na plýtvání energiemi (především elektrickou energií) v administrativních budovách. Bylo identifikováno, že pro získání konkurenční výhody je vhodné se zabývat zaváděním a podporou energetického managementu. Práce ukázala, jak implementovat systém energetického managementu v konkrétních podmínkách firmy navržením projektu "Jednotný energetický management ve Skupině ČEZ", jehož cílem je optimalizace režijních výdajů v oblasti správy majetku a zavedení integrovaného, procesně orientovaného systém řízení energií.
Vedoucí práce: Hana Svobodová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; elektrická energie; administrativní budovy; bakalářské práce; electric power; administrative buildings; bachelor's theses