Finanční analýza podniku XYZ/Financial Analysis of Company XYZ - Novotná, Lenka (2010)
Diplomová práce pojednává o finanční analýze konkrétního podniku. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část pojednává o nejčastěji používaných metodách finanční analýzy. Následná praktická část je aplikací těchto metod na účetních datech reálného podniku za období 2004 až 2009. Výsledkem práce je prakticky provedená finanční analýza podniku včetně praktických doporučení pro analyzovaný podnik a grafických znázornění.