Rodinné podnikání - Prchalová, Lenka; Svobodová, Ivana, 1969-; Janů, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se věnuje fenoménu "Rodinného podnikání". V teoretické části jsou zmapovány základní souvislosti této problematiky, především jde o celosvětový význam rodinných podniků, jejich definice, specifika, silné i slabé stránky a skutečné či potenciální problémy. Detailněji se tato práce zabývá procesem následnictví. Součástí jsou také strategie, které mohou rodinným podnikům pomoci k úspěšnému vývoji firmy. Praktická část se zabývá analýzou rodinného podnikání v České republice. Na základě srovnání vývoje a některých klíčových ukazatelů německých rodinných firem je doporučeno, jak lze situaci v České republice zlepšit. Na závěr jsou uvedeny tři případové studie českých rodinných podniků. Je provedena jejich situační analýza, kde jsou nastíněna možná řešení jejich specifických problémů.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses