Jak si založit podnik - Vít, Jan (2010)
Diplomová práce "Jak si založit podnik" obsahuje ve své první části především popis pojmů podnikání, podnikatele, podniku a jeho okolí. Dále uvádí možné formy podnikání, jejich rozdíly, shrnuje relevantní legislativu, uvádí do vedení účetnictví a sestavení podnikatelského plánu. Ve druhé, praktické části, je formou podnikatelského plánu rozebrán konkrétní případ založení společnosti pro tzv. "Opakované nákupy". Po diskusi nad organizačním, marketingovým a finančním plánem jsou popsány i konkrétní administrativní kroky vedoucí k finálnímu založení společnosti.