Rozbor účetních a daňových nákladů - Jančurová, Hana; Kozlová, Taťána; Jančurová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Bakalářská práce se zabývá daňovými a účetními náklady. Práce je rozdělena do dvou částí -- část teoretická a praktická. V teoretické části práce jsou popsány náklady jako takové, jejich členění, principy jejich účtování, ale také jejich vliv na účetní výkazy -- rozvahu, výkaz zisku a ztráty a přílohy k účetní závěrce. Praktická část práce je zrcadlovým obrazem části teoretické, ale v praktické rovině. V praktické části je proveden rozbor účetních a daňových nákladů v konkrétní firmě na reálných datech. Z uvedeného rozboru vyplývá, jak firma náklady člení, na jaké nákladové účty účtuje, které náklady jsou daňově uznatelné a neuznatelné. Dále je provedeno také srovnání nákladů podle jednotlivých nákladových skupin v letech 2008 a 2009 a také poměr daňově uznatelných a neuznatelných nákladů za tato období. Výstupem práce je nově sestavený účtový rozvrh.
Vedoucí práce: Taťána Kozlová
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: náklady; analýza nákladů a přínosů; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; costs; cost-benefit analysis; bachelor's theses