Podnikatelský plán - Anikienko, Valeriya (2010)
Bakalářská práce na téma "Podnikatelský plán" popisuje jednotlivé kroky, které jsou potřebné podstoupit před otevřením vlastního podniku. Cílem práce je vypracovat podnikatelský plán pro obchod s orientálními lahůdkami a zhodnotit, zda je tento podnikatelský záměr reálný a konkurenceschopný. Bakalářská práce se skládá z části teoretické a praktické. V teoretické části jsou popsány základní pojmy související s podnikáním a vymezeny legislativní aspekty, kterým by měl začínající podnikatel věnovat pozornost. V praktické části je vypracován podnikatelský plán obchodu s orientálními potravinami. Obsahuje popis produktů, analýzu odvětví, marketingový plán a finanční plán s výhledem na prvních 5 let podnikání. Tento projekt může sloužit jako podklad pro řízení podniku, zároveň může být předložen peněžním organizacím při žádosti o finanční podporu.