Golfová turistika v České republice - Dufková, Kateřina (2010)
Bakalářská práce "Golfová turistika v České republice" má za cíl zjistit, jestli má Česká republika potenciál stát se vyspělou golfovou destinací a jestli měl titul "Neobjevená golfová destinace roku 2007" vliv na rozvoj české golfové turistiky a na růst počtu přijíždějících golfových turistů. V úvodní části je řečeno, jaké postavení má golfová turistika v rámci cestovního ruchu České republiky a proč je důležité se tímto typem cestovního ruchu zabývat. Poté práce podává stručný přehled historického vývoje golfu v České republice od dob jeho začátku až do současnosti a je také nastíněn základní profil golfového turisty. V další části se zabývá předpoklady pro rozvoj golfové turistiky v ČR. Nejdříve se zaměřuje na selektivní předpoklady, kde se pojednává o politické situaci v zemi, o ekologii a zejména pak o propagaci golfu a golfové turistiky. V rámci lokalizačních předpokladů se práce zabývá přírodními a společenskými podmínkami a atraktivitami. Realizační předpoklady se pak více věnují golfovým hřištím, ubytovacím a stravovacím zařízením, cestovním kancelářím a agenturám zabývající se golfovou turistikou, dopravě a turistickým informačním centrům. Dále jsou také definovány různé golfové balíčky, které se dají v České republice utvořit. V práci jsou také zveřejněny výsledky průzkumu České centrály cestovního ruchu o příjezdovém golfovém cestovním ruchu za roky 2007 a 2008. V těchto průzkumech byl zjištěn profil golfového turisty a přibližný počet zahraničních turistů, kteří přijíždí hrát golf do České republiky. V závěru se práce věnuje perspektivám golfové turistiky, jsou uvedeny výhody a příležitosti české golfové turistiky a problémy, které by mohly zbrzdit její vývoj.