Strategie rozvoje malé poradenské firmy - Kula, David; Švecová, Lenka; Hrůzová, Helena, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem této práce je provést analýzu a zhodnocení postavení a vnitřních zdrojů vybrané firmy a následně navrhnout strategické směry a samotnou strategii jejího dalšího úspěšného rozvoje včetně konkrétních kroků, které by firma měla podniknout. V teoretické části je zpracována oblast zabývající se strategickým managementem obecně. Tato část je také doplněna alternativními pohledy a názory na strategické plánování firem. Poté následuje popis specifik strategického plánování poradenských firem. Celá teoretická část je založena z větší míry na odborných poznatcích ze zahraničních odborné literatury a zdrojů. Praktická část se pak zabývá strategickým rozvojem konkrétní poradenské firmy. Nejdříve je popsána současná situace ve firmě, poté následují základní cíle strategického plánování firmy, které jsou zpracovány z pohledu jejich dvou rovnocenných vlastníků a zároveň jednatelů. Dále je zpracována analýza postavení a vnitřních zdrojů firmy. Tato analýza se skládá zejména z analýzy faktorů makrookolí a mikrookolí, silných a slabých stránek společnosti a příležitostí a hrozeb. Na analýzu pak logicky navazuje návrh možných strategických směrů rozvoje firmy. Tento návrh je koncipován jednak pro firmu jako celek, následně se pak zabývá strategií na trhu poradenských služeb a taktéž služeb vzdělávacích. Je potřeba podotknout, že ačkoliv je práce primárně zaměřena na poradenství, nedílnou, ale minoritní část činností firmy tvoří i poskytování vzdělávacích služeb. Z tohoto důvodu je sice tato část potlačena v teoretické části, nicméně praktická část se již vzděláváním také zabývá.
Vedoucí práce: Lenka Švecová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; poradenství; vzdělávání; diplomové práce; consulting services; education; master's theses