Ocenění podniku Okna Rabien - Pagáč, Martin (2010)
Cílem práce je stanovit hodnotu společnosti Okna Rabien pro její současné vlastníky. Firma Okna Rabein je výrobní podnik působící především v odvětví výroby plastových oken a dveří. Práce je rozdělena do teoretické a praktické části. Teoretická část shrnuje základní principy a metody používané při oceňování podniků. Praktická část obsahuje strategickou a finanční analýzu, rozbor generátorů hodnoty, finanční plán a samotné ocenění. Hodnota společnosti je stanovena pomocí metody diskontovaných peněžních toků pro vlastníky a věřitele k 1.1.2010.