Porovnanie ekonomického vývoja Slovenských elektrární a ČEZ - Čibenková, Miroslava (2010)
Diplomová práca porovnáva ekonomický vývoj Slovenských elektrární a spoločnosti ČEZ. Slovenské elektrárne prešli v priebehu sledovaného obdobia privatizáciou, zatiaľ čo ČEZ predstavuje neprivatizovaný subjekt. V teoretickej časti sú popísané ukazatele a analytické metódy, ktoré sú využité v praktickej časti na sledovaných spoločnostiach. Praktická časť obsahuje základné informácie o spoločnostiach a ich oblasti podnikania, analýzu celkových aktív a pasív, zisku a cash flow. Ďalej obsahuuje analýzu pomerových ukazateľov, analýzu Du Pont, rozbor Tafflerovho modelu a analýzu ekonomickej pridanej hodnoty.