Porovnanie ekonomického vývoja Slovenských elektrární a ČEZ - Čibenková, Miroslava; Boukal, Petr, 1962-2022; Eisler, Jan, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práca porovnáva ekonomický vývoj Slovenských elektrární a spoločnosti ČEZ. Slovenské elektrárne prešli v priebehu sledovaného obdobia privatizáciou, zatiaľ čo ČEZ predstavuje neprivatizovaný subjekt. V teoretickej časti sú popísané ukazatele a analytické metódy, ktoré sú využité v praktickej časti na sledovaných spoločnostiach. Praktická časť obsahuje základné informácie o spoločnostiach a ich oblasti podnikania, analýzu celkových aktív a pasív, zisku a cash flow. Ďalej obsahuuje analýzu pomerových ukazateľov, analýzu Du Pont, rozbor Tafflerovho modelu a analýzu ekonomickej pridanej hodnoty.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; ekonomická analýza; diplomové práce; economic analysis; master's theses