Přechod od zdanění důchodů ke zdanění spotřeby v České republice - Ruttnerová, Olga; Petrášek, František, 1934-; Šindel, Jaromír, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
V oblasti zdaňování byla dlouhodobě pozornost zaměřena na zdaňování důchodů. Daňová teorie i praxe se celosvětově začala orientovat na zdaňování spotřeby. Předpokládá se, že výběr daní spojený se spotřebou obyvatel je efektivnější než výběr daní prostřednictvím zdanění důchodů. Práce analyzuje problematiku zdaňování důchodů a spotřeby v podmínkách ČR od roku 1993 a analyzuje výhody či rizika spojená s případným přechodem.
Vedoucí práce: František Petrášek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses