Hodnocení investičního projektu - Hejdová, Zuzana; Scholleová, Hana, 1964-; Odcházel, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se zabývá reálným investičním projektem. Cílem bylo stanovit hodnotu tohoto projektu a jeho následné doporučení či zamítnutí. Teoretická část je zaměřena na definování pojmů a popis metod, se kterými je možno se při hodnocení projektů setkat. Samostatná kapitola je věnována i reálným opcím. Nejprve uvedeny opce finanční a na ně je navázáno s problematikou oceňování práv vztahujících se ke hmotným aktivům. Praktická část práce se věnuje stanovení parametrů potřebných k hodnocení tradičními konvenčními metodami. Citlivost vypočtené NPV je testována pomocí metody Monte Carlo. Následně je aplikována metodologie reálných opcí a je oceněna flexibilita vyplývající z realizace projektu. Z provedených výpočtů vyplývá, že metodologie reálných opcí je efektivním doplňkem klasických metod hodnocení, která umožňuje subjektům, jež rozhodují, kvalitnější posouzení variant.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; reálné opce; riziko; finanční analýza; diplomové práce; real options; risk; financial analysis; master's theses