Procesní model výrobního podniku - Kuběna, Lubomír; Řepa, Václav, 1958-; Pálka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Diplomová práce se zabývá procesním modelováním resp. konkrétní aplikaci metodiky modelování vyvinuté prof. Ing. Václavem Řepou Csc. pro vybranou společnost podnikající ve výrobní sféře. Hlavní cíl i část celé práce tvoří zpracování procesního modelu. Předchází mu úvodní popis vybrané společnosti a jejích globálních dlouhodobých cílů nastavených vedením společnosti, SWOT analýza odhalující silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby, na jejichž základě je zpracována strategie, která využívá příležitostí pro rozvoj silných stránek. Před samotnou analýzou procesů a návrhem procesního modelu, je provedena také analýza Balanced Scorecard. V rámci jejích čtyř perspektiv navrhuji a shrnuji identifikované cíle spolu s jejich metrikami, současným a požadovaným stavem. Dále následuje vlastní analýza procesů a zpracování procesních modelů na globální (model Eriksson-Penker) a detailní (notace BPMN) úrovni. Modely doplňuji o popisné tabulky a slovní popis a v závěru kapitoly shrnuji hlavní body návrhu. Na hlavní cíl práce navazují další, reprezentované porovnáním navrženého modelu se současnou situací ve společnosti, kde je implementován systém řízení jakosti dle ISO 9001:2000 (porovnání shod a rozdílů, problémů systému jakosti apod.) a posouzením zralosti prostředí společnosti a její fungování z procesního pohledu s využitím zralostního modelu Michaela Hammera PEMM (Process & Enterprise maturity model). Získané informace z analýz a návrhů jsou dány navzájem do kontextu, aby byla zajištěna konzistence celého návrhu i mojí práce a shrnuty v závěru.
Vedoucí práce: Václav Řepa
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; Balanced Scorecard; diplomové práce; Balanced Scorecard; master's theses