Řízení změn IS v prostředí internetových obchodů - Brtník, David; Kunstová, Renata, 1962-; Kapitán, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce je vhodným informačním zdrojem pro malé a střední společnosti, které se potýkají s problémy zastaralého informačního systému. Do bodu, kdy původní informační systém přestane vyhovovat novým požadavkům, se dříve či později dostane každá rostoucí společnost. Na konkrétním příkladu malé firmy, která se snaží expandovat na zahraniční trhy, poukazuje práce na postupný nesystematický rozvoj jednotlivých částí jejího IS. V tomto případě měly rychlé částečné úpravy funkčnosti vždy přednost před systematickým rozvojem. Najednou se však společnost ocitla ve stavu, kdy již není možné část systému dále rozvíjet a řeší problém jak dál. V souladu s primárním cílem, kterým je zvýšení efektivity distribučních procesů, je zde popsán projekt sjednocení dvou rozdílných e-commerce řešení a jejich integrace do dalších aplikací. V druhé části se práce zabývá hledáním vhodné aplikace, která by zastřešila optimalizované distribuční procesy a popisuje způsoby, jak je možné k výběru přistoupit.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses