Aplikace Balanced Scorecard ve společnosti Řetězárna, a. s. - Mejzlíková, Michaela (2010)
Diplomová práce se zabývá aplikací Balanced Scorecard (BSC)ve společnosti Řetězárna a.s. Balanced Scorecard je klíčový manažerský systém, který převádí firemní poslání a strategie do uceleného souboru měřítek výkonnosti. Nejprve byla provedena analýza finanční výkonnosti podniku, banchmarkingové srovnání a dále také strategická analýza podniku. Stěžejní část diplomové práce tvoří již samotná implementace BSC. Ta spočívá v přiřazení podnikových strategických cílů a jejich ukazatelů úspěšnosti k jednotlivým perspektivám BSC. Provázanost a kauzalitu podnikových strategických cílů přehledně zobrazuje strategická mapa. Dalším výstupem diplomové práce je podpůrný nástroj v programu MS Excel, který obsahuje data pro hodnocení úspěšnosti jednotlivých firemních strategických výpovědí a procesů.