Aplikace Balanced Scorecard ve společnosti Řetězárna, a. s. - Mejzlíková, Michaela; Neumaierová, Inka, 1960-; Vrbský, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se zabývá aplikací Balanced Scorecard (BSC)ve společnosti Řetězárna a.s. Balanced Scorecard je klíčový manažerský systém, který převádí firemní poslání a strategie do uceleného souboru měřítek výkonnosti. Nejprve byla provedena analýza finanční výkonnosti podniku, banchmarkingové srovnání a dále také strategická analýza podniku. Stěžejní část diplomové práce tvoří již samotná implementace BSC. Ta spočívá v přiřazení podnikových strategických cílů a jejich ukazatelů úspěšnosti k jednotlivým perspektivám BSC. Provázanost a kauzalitu podnikových strategických cílů přehledně zobrazuje strategická mapa. Dalším výstupem diplomové práce je podpůrný nástroj v programu MS Excel, který obsahuje data pro hodnocení úspěšnosti jednotlivých firemních strategických výpovědí a procesů.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; Balanced Scorecard; diplomové práce; Balanced Scorecard; master's theses