BI reportovací nástroje a jejich možnosti - Bednář, Jan (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá Business Intelligence reportovacími nástroji a jejich využití. Práce je rozdělena do šesti částí. V první části jsou vytyčeny potřebné pojmy a popsány principy Business Intelligence a důležitost použití v podnikové praxi. Ve druhé části práce se zabývám historickým vývojem Business Intelligence. V další, třetí části se čtenář dozví detailní popis principů Business Intelligence a seznámí se s reportovacími nástroji na trhu. Čtvrtá část se zabývá současnými trendy Business Intelligence reportovacích nástrojů a čtenář se seznámí se srovnáním vybraných nástrojů na trhu. Praktická, pátá část této práce, se zabývá analýzou stávajícího stavu a návrhem řešení zavedení Business Intelligence reportovacích nástrojů v reálné firmě dodávající na trh řešení systémů pro hospodářství s vodou.