Vizualizace stavu sítě - Hejna, Martin; Pavlíček, Luboš; Beneš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem předkládané práce je poskytnout čtenáři ucelený pohled na problematiku vizualizace stavu sítě, a to od obecných definic, přes některá doporučení, až po konkrétní příklady a nástroje použitelné v praxi. Obsahově je práce strukturována do čtyř částí. První část se zabývá vymezením nejdůležitějších termínů, společně s popisem vybraných vizualizačních metod, síťových metrik a diskuzí ohledně přínosů a rizik, které vizualizace přináší. Druhá část se podrobněji věnuje autorem navrženému procesu vizualizace a krokům, ze kterých se skládá. Aplikace procesu je demonstrována na jednoduchém příkladě. Ve třetí části jsou detailněji popsány vybrané metody sběru dat a některé vizualizační nástroje. Analyzovány jsou jak grafické knihovny pro vyšší programovací jazyky, tak samostatné aplikace a systémy. Poslední část je věnována analýze současného stavu sítě VŠE a použitým vizualizačním nástrojům. Na základě analýzy je navržen vlastní způsob řešení pro vybranou oblast školní sítě.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses