Optimalizace toků jako úloha LP - Doubrava, Jiří (2010)
Tato práce se zabývá problematikou optimalizace toků v síti se zaměřením na řešení pomocí lineárního programování. Teoretická část je rozdělena na tři hlavní části: maximální tok, minimální tok a maximální tok s minimálními náklady. První část je zaměřena na teoretickou podstatu problematiky maximálního toku a hlavně na tyto algoritmy: Fordův-Fulkersonův, Dinicův/Edmondsův-Karpův, Algoritmus tří Indů a Goldbergův push-relabel algoritmus. Jejich vysvětlení je pak doplněno názornými příklady. V dalších kapitolách jsou popsány úlohy hledání minimálního toku a maximálního toku s minimálními náklady s jednoduchými algoritmy pro jejich řešení, opět vysvětlenými na názorných příkladech. Praktická část práce obsahuje programové řešení úlohy hledání maximálního toku zpracované v aplikaci MaxTok, kterou lze nalézt na přiloženém CD.