Optimalizace toků jako úloha LP - Doubrava, Jiří; Kalčevová, Jana; Flusserová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce se zabývá problematikou optimalizace toků v síti se zaměřením na řešení pomocí lineárního programování. Teoretická část je rozdělena na tři hlavní části: maximální tok, minimální tok a maximální tok s minimálními náklady. První část je zaměřena na teoretickou podstatu problematiky maximálního toku a hlavně na tyto algoritmy: Fordův-Fulkersonův, Dinicův/Edmondsův-Karpův, Algoritmus tří Indů a Goldbergův push-relabel algoritmus. Jejich vysvětlení je pak doplněno názornými příklady. V dalších kapitolách jsou popsány úlohy hledání minimálního toku a maximálního toku s minimálními náklady s jednoduchými algoritmy pro jejich řešení, opět vysvětlenými na názorných příkladech. Praktická část práce obsahuje programové řešení úlohy hledání maximálního toku zpracované v aplikaci MaxTok, kterou lze nalézt na přiloženém CD.
Vedoucí práce: Jana Kalčevová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses