Ekonomická analýza společnosti České aerolinie, a. s. - Utíkalová, Martina (2010)
Cílem diplomové práce je zhodnotit ekonomickou situaci společnosti České aerolinie, a. s. v letech 2002 až 2008. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. V první, teoretické části, jsou vysvětleny základní metody finanční analýzy - horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, analýza poměrových ukazatelů, analýza pracovního kapitálu atd. V praktické části jsou tyto metody aplikovány na společnost. Souhrnné vyhodnocení ekonomické situace společnosti je provedeno aplikací bonitních a bankrotních modelů. Závěr práce obsahuje shrnutí výsledků provedené finanční analýzy a doporučení pro management společnosti.