Ekonomická analýza společnosti České aerolinie, a. s. - Utíkalová, Martina; Synek, Miloslav, 1935-2022; Ostrouško, Viktorie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem diplomové práce je zhodnotit ekonomickou situaci společnosti České aerolinie, a. s. v letech 2002 až 2008. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. V první, teoretické části, jsou vysvětleny základní metody finanční analýzy - horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, analýza poměrových ukazatelů, analýza pracovního kapitálu atd. V praktické části jsou tyto metody aplikovány na společnost. Souhrnné vyhodnocení ekonomické situace společnosti je provedeno aplikací bonitních a bankrotních modelů. Závěr práce obsahuje shrnutí výsledků provedené finanční analýzy a doporučení pro management společnosti.
Vedoucí práce: Miloslav Synek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses