Analýza príčin neúspechov malých a stredných podnikov - Levrincová, Alexandra (2010)
Bakalárska práca je zameraná na analýzu príčin neúspechov malých a stredných podnikov. Je určená všetkým, ktorí rozmýšľajú o založení vlastnej firmy a oboznamuje ich s problémami, ktorým budú raz vo väčšej či menšej miere čeliť. V teoretickej časti práca obsahuje definície a charakteristiky malých a stredných podnikov a poukazuje na ich dôležitosť v rámci národných ekonomík na celom svete. Praktická časť reflektuje primárne slovenské podnikateľské prostredie a analyzuje interné a externé problémy, s ktorými sa podniky stretávajú v priebehu svojej existencie. Z dát a diskusií získaných kvalitatívnym výskumom poukazuje na konkrétne problémy, ktoré sú v súčasnej dobe hlavnými prekážkami na ceste k rozvoju MSP ako na Slovensku, tak v okolitých krajinách.