Analýza príčin neúspechov malých a stredných podnikov - Levrincová, Alexandra; Křížek, Miroslav; Kešner, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Bakalárska práca je zameraná na analýzu príčin neúspechov malých a stredných podnikov. Je určená všetkým, ktorí rozmýšľajú o založení vlastnej firmy a oboznamuje ich s problémami, ktorým budú raz vo väčšej či menšej miere čeliť. V teoretickej časti práca obsahuje definície a charakteristiky malých a stredných podnikov a poukazuje na ich dôležitosť v rámci národných ekonomík na celom svete. Praktická časť reflektuje primárne slovenské podnikateľské prostredie a analyzuje interné a externé problémy, s ktorými sa podniky stretávajú v priebehu svojej existencie. Z dát a diskusií získaných kvalitatívnym výskumom poukazuje na konkrétne problémy, ktoré sú v súčasnej dobe hlavnými prekážkami na ceste k rozvoju MSP ako na Slovensku, tak v okolitých krajinách.
Vedoucí práce: Miroslav Křížek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; analýza; bakalářské práce; analysis; bachelor's theses