Analýza financování sociálních služeb v příspěvkových a neziskových organizacích - Adamcová, Eva; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Peková, Jitka, 1946-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou sociální ekonomiky a neziskovým sektorem a dále se soustředí na jednu z jejich klíčových oblastí, která představuje poskytování sociálních služeb na území České republiky, a to, ať už je poskytuje stát prostřednictvím příspěvkových organizací nebo je tato činnost svěřena nestátním neziskovým organizacím. Centrem zájmu je především problematika přístupu neziskového sektoru v ČR k různým zdrojů financování ať již z veřejných či soukromých rozpočtů. Cílem práce je vymezení problematiky sociální ekonomiky v obecné rovině, které dále slouží jako teoretické východisko pro definování výhod a nevýhod při poskytování sociálních služeb různými typy organizací. Práce může být použita pro získání základní orientace v této problematice a napomoci zřizovatelům při rozhodování se založením organizace. Závěrečná část práce obsahuje shrnutí získaných informací jak z nastudované odborné literatury a provedeného empirického šetření, tak z osobních rozhovorů se zástupci organizací a popisuje výhody a nevýhody při poskytování sociálních služeb jednotlivými typy organizací.
Vedoucí práce: Jaroslava Kadeřábková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; neziskový sektor; sociální ekonomika; diplomové práce; nonprofit sector; social economy; master's theses