Pracovní podmínky zaměstnanců ČSA a.s. - Fuksa, Jakub; Valentová, Jana; Hovorka, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem práce je nastínit v úvodní části obecná teoretická východiska pracovních podmínek jakožto součásti personálních činností ve firmě a zároveň jako významný prvek oblasti pracovního práva. Úkolem praktické části je pak přiblížit specifika a legislativní úpravu letecké dopravy a práce v ní, charakterizovat společnost ČSA a.s. a její činnost a následně se zabývat podrobněji pracovními podmínkami jejích zaměstnanců s důrazem na práci mobilních pracovníků (pilotů a palubních průvodčí), kteří tvoří významnou a velice specifickou část personálu a jejichž pracovní podmínky, zejména pak charakter pracovní doby, podléhají zvláštní právní regulaci. Závěr práce je věnován zhodnocení personálních činností této společnosti a pracovních podmínek a některých dalších vybraných problémů v této oblasti.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; pracovní podmínky; pracovní právo; pracovní doba; letecká doprava; diplomové práce; working conditions; labor laws and legislation; labor time; air transportation; master's theses