Analýza informací v mimořádných událostech - Pokalyukhina, Polina (2010)
Tématem této bakalářské práce je zkoumání různých informací s přihlédnutím k mimořádným událostem. Jedná se o rusko-gruzínskou válku, která probíhala v srpnu roku 2008. Nejdříve budou zmíněny pojmy informace, informační společnost, pojetí dezinformace a kdy k ní může dojít. Budou zde citována ruská a zahraniční média, z nichž se čerpalo nejvíce informací. Dále se bude mluvit o vyloženě o mimořádných událostech, o válce mezi Gruzií a Ruskem. Závěrem se bude řešit problém dezinformace. Cílem práce je zkoumání informací, jejich analýza a zjištění pravdy.