Produktivita a její měření - Beneš, Ondřej; Klečka, Jiří, 1966-; Vávrová, Hana, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se zabývá produktivitou a jejím měřením. Rozdělena je do dvou částí. V první jsem popsal použitý teoretický aparát. Druhá část byla věnována samotným výpočtům celkové a parciálních produktivit (pro všechny výrobní faktory) a meziročnímu srovnání (index celkové produktivity, indexy parciální produktivity). V posledních kapitolách je popsáno propojení analýzy produktivity s ukazatelem ekonomické přidané hodnoty (EVA). Analýzu jsem provedl za období 7 let (2002 - 2008). Teoretické poznatky byly aplikovány na podnik Sokolovská uhelná, právní nástupce, a.s.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses