Ocenění společnosti Hotel Slavia, spol. s r.o. - Marešová, Andrea (2010)
Cílem diplomové práce je odhadnout tržní hodnotu společnosti Hotel Slavia, spol. s r.o. k 1. 1. 2010 za účelem prodeje podniku prozatím neznámému kupujícímu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny teoretické aspekty a postupy pro oceňování podniku. V druhé části jsou teoretické poznatky aplikovány na vybraný podnik. Nejprve je představen předmět a účel ocenění, následuje strategická analýza, finanční analýza a finanční plán. Ocenění podniku je provedeno metodou diskontovaných peněžních toků pro vlastníky. Výsledná hodnota je srovnána s účetní hodnotou podniku.