Ocenění společnosti Hotel Slavia, spol. s r.o. - Marešová, Andrea; Scholleová, Hana, 1964-; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem diplomové práce je odhadnout tržní hodnotu společnosti Hotel Slavia, spol. s r.o. k 1. 1. 2010 za účelem prodeje podniku prozatím neznámému kupujícímu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny teoretické aspekty a postupy pro oceňování podniku. V druhé části jsou teoretické poznatky aplikovány na vybraný podnik. Nejprve je představen předmět a účel ocenění, následuje strategická analýza, finanční analýza a finanční plán. Ocenění podniku je provedeno metodou diskontovaných peněžních toků pro vlastníky. Výsledná hodnota je srovnána s účetní hodnotou podniku.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses