Ocenění společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. - Čermáková, Petra (2010)
Cílem této diplomové práce je stanovit tržní hodnotu společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. k 20. 4. 2010 za účelem prodeje podniku neznámému investorovi a identifikovat dopady světové hospodářské krize na tuto hodnotu. V teoretické části práce jsou popsány důvody a metody oceňování podniku, postup při oceňování a použitý metodický aparát. V úvodu praktické části je představena společnost Plzeňský Prazdroj, a.s. a popsána současná ekonomická situace v ČR i ve světě. Následně je provedena strategická a finanční analýza. Na základě jejich výsledků jsou prognózovány generátory hodnoty a sestaven finanční plán. Na závěr je provedeno samotné ocenění společnosti zvolenou metodou FCFF a výsledná hodnota je porovnána s účetní hodnotou.