Standardy bezpečnosti, vývoj, porovnání - Böhmová, Lucie; Svatá, Vlasta, 1952-; Doucek, Petr, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou řízení bezpečnosti informací. V teoretické části je objasněn pojem bezpečnost informačních systémů. Dále se práce zabývá jednotlivými koncepty řízení a spojenými metodikami. V další části je uveden základní přehled standardů a norem v Americe i v Evropě. Zmíněné koncepty, metodiky a normy jsou definovány v historickém vývoji a logicky vzájemně porovnány. Praktická část práce se věnuje zhodnocení a analýze vyzrálosti vybraných IT procesů ve společnosti Digital Solutions, s.r.o. dle metodiky Cobit.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses