Nákladová analýza moderního způsobu trestání - Vágner, Jan; Běláčková, Vendula, 1982-; Gráf, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce si bere za úkol porovnat nákladovou efektivnost trestu odnětí svobody a peněžitého trestu. Nejprve se zabývá teoretickými názory na trest jak z pohledu ekonomie, ekonomické kalkulace jedince i společnosti, tak i z pohledu kriminologie a penologie. V druhé části vyčísluje náklady v těch nejvýznamnějších faktorech, tj. náklady na realizaci trestu, náklady plynoucí z omezení ekonomické aktivity jedince, náklady dopadu na zdraví vězňů a náklady z dopadů na prevenci a ochrannou funkci trestu. V závěru dochází k doporučení, jaký typ trestu používat pro různé druhy trestných činů.
Vedoucí práce: Vendula Běláčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses