Politický marketing na Slovensku volebná kampaň 1998 - Zábražná, Adela; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Novotný, Lukáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Ústrednou témou tejto práce je politický marketing a jeho využitie na Slovensku v období pred voľbami v roku 1998. Politický marketing, ktorého význam rastie s každými voľbami, vzbudzuje rozporuplné reakcie nielen medzi voličmi, ale aj v rámci akademickej obce. Vymedzením histórie i súčasného vývoja na poli politického marketingu sa zaoberá prvá kapitola tejto práce. Druhá kapitola naopak popisuje východiskovú situáciu na Slovensku pred voľbami 1998 v kľúčových oblastiach demokracie, zahraničnej politiky a zaoberá sa aj zapojením občianskej spoločnosti do kampane. Tretia kapitola predstavuje model tržne orientovanej strany od Jennifer Lees-Marshment, ktorý je vo štvrtej kapitole použitý ako základ pre analýzu marketingu politických strán. Primárnym cieľom tejto práce je overiť prítomnosť prvkov tržne orientovanej strany podľa modelu Jennifer Lees-Marshment u jednotlivých strán, ktoré sa dostali po voľbách 1998 do NR SR. Druhá kľúčová otázka sa týka možnosti uplatnenia tohto modelu na nestabilný stranícky systém, akým bol aj straícky systém na Slovensku v roku 1998.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; politický marketing; bakalářské práce; political marketing; bachelor's theses