Národní menšiny v ČLR případová studie Tibet - Brožková, Milada; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce se zabývá národnostní strukturou v Čínské lidové republice (ČLR) zaměřenou na politiku vůči menšinám. Jejím hlavním cílem je zjistit, zda je politika vůči menšinám v ČLR diskriminující. Nejdříve se práce soustředí na etnickou charakteristiku ČLR, historický vývoj, ústavní rysy a rámcovou čínskou politiku vůči menšinám. Hlubší odpověď je získána rozborem případové studie Tibet, která se zabývá konkrétními politickými kroky ČLR v Tibetu a hodnotí jejich dopad v oblastech vzdělání, ekonomiky, populační politiky a politického uspořádání. Dále nabízí možnosti řešení současné situace změnou v politickém uspořádání v Tibetské autonomní oblasti.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; Čína; diskriminace; menšinová politika; bakalářské práce; China; discrimination; minority policy; bachelor's theses