Vývoj cen nemovitostí v České republice v souvislosti s hospodářskou krizí - Stulík, Zdeněk; Czesaný, Slavoj, 1940-; Sunega, Petr, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Hlavním cílem této diplomové práce je detailní analýza domácího realitního trhu, zjištění hlavních determinantů ovlivňujících trh s nemovitostmi a také popis vzájemných konsekvencí mezi hospodářským cyklem a realitním trhem. V poslední době se též vedla diskuse na téma realitní bublina, která souvisela s rychlým růstem cen nemovitostí do roku 2008. V práci se tedy pokusím analyzovat, zda se tato potenciální bublina na trzích projevila, či nikoliv a jaké byly její případné dopady. Hlavním výstupem diplomové práce bude zhodnocení vztahu vývoje cen nemovitostí a vývoje celého hospodářství, v konsekvencích s právě probíhající světovou ekonomickou krizí. Díky krizi bude možnost v reálném čase lépe pozorovat výši korelace a vzájemné propojenosti těchto ukazatelů.
Vedoucí práce: Slavoj Czesaný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses