Využití procesního a projektového řízení v prostředí dynamických změn - Lev, Petr (2010)
Práce se zabývá problematikou řízení podniku v době dynamických změn, které funkčně nastavená organizace nedokáže efektivně zvládat. Řešením je zavedení procesního a projektového řízení. V teoretické části se seznámíme s principy projektového a procesního řízení a jejich efektivního propojení a využití v prostředí reálného podnikání. Z uvedené problematiky se zaměříme především na nastavení odpovědností a pravomocí projektových manažerů a vlastníků procesů a jejich nezbytné kompetence. Na reálném příkladu zachytíme a posoudíme výsledky před a po zavedení nového systému řízení.