Legislativní proces v USA případová studie reformy zdravotnictví - Růžičková, Veronika (2010)
První kapitola této práce je věnována teoretické části - legislativnímu procesu. Mimo vznik legislativních opatření je zde vysvětleno, jak je zákonodárná moc tvořena. Druhá kapitola se zabývá stávajícím systémem amerického zdravotnictví, kritikou ze strany Baracka Obamy a jeho návrhy, jak systém zdravotnictví reformovat. Poslední kapitolu tvoří případová studie legislativního procesu a čtenář se v ní dozví, jak se reforma zdravotnictví vyvíjela od úplného počátku do, alespoň pro zastánce zdárného, konce.