Legislativní proces v USA případová studie reformy zdravotnictví - Růžičková, Veronika; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Andrýsová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
První kapitola této práce je věnována teoretické části - legislativnímu procesu. Mimo vznik legislativních opatření je zde vysvětleno, jak je zákonodárná moc tvořena. Druhá kapitola se zabývá stávajícím systémem amerického zdravotnictví, kritikou ze strany Baracka Obamy a jeho návrhy, jak systém zdravotnictví reformovat. Poslední kapitolu tvoří případová studie legislativního procesu a čtenář se v ní dozví, jak se reforma zdravotnictví vyvíjela od úplného počátku do, alespoň pro zastánce zdárného, konce.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses