Problém ručního zalévání zahrady - Janovský, Martin; Kalčevová, Jana; Mynařík, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Problém ručního zalévání zahrady se zaměřuje na aplikaci některých metod lineárního programování v praxi. Především se jedná o úlohu obchodního cestujícího a rozvozní úlohu. Postupy těchto metod jsou řešené na reálné zahradě. Problém nastává tehdy, kdy je třeba nalézt optimální cestu mezi zdrojem vody a rostlinami, které potřebují zalít. Obě úlohy (úloha obchodního cestujícího a rozvozní úloha) jsou počítané optimalizačním softwarem Lingo a třemi heuristickými metodami (metoda nejbližšího souseda, metoda výhodnostních čísel a metoda nejlevnějšího vkládání). Hlavním cílem je najít nejlepší řešení, které by se dalo využít v praxi.
Vedoucí práce: Jana Kalčevová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses