Implementace ALM - JIRA a Testlink ve společnosti LMC, s.r.o. - Sellnerová, Eva (2010)
Cílem této diplomové práce je popsat Application lifecycle management (ALM) se zamerením na dva prvky tohoto systému. Prvky jsou: aplikace na správu požadavku JIRA a aplikace na správu testování Testlink. Jako podklad jsem využila praktickou zkušenost se zavedením procesu ALM ve spolecnosti LMC, s.r.o. Application lifecycle management je nedílnou soucástí spolecností, které se zabývají rízením a procesy pri vývoji softwaru a tak zdokonalují jeho cástí od definování predstav po instalaci do produkcního prostredí. V diplomové práci se zameruji na aplikaci JIRA, jako zástupce nástroje pro správu požadavku a na aplikaci Testlink, jakožto softwaru pro správu a rízení testu. Výslekem by melo být shrnutí, zda tyto aplikace naplnily predstavy spolecnosti a požadavky v rámci ALM. Vyhodnocení kladu a záporu pri implementaci a následném použití v praxi. Pokusím se definovat obecné okruhy, které podtrhnou chyby, jichž se lze pri implementaci dopustit a na než je treba dávat si pozor.