Finanční analýza společnosti OKD, a.s. - Marek, David (2010)
Práce hodnotí efektivnost podnikatelské činnosti společnosti OKD, a.s. Je rozdělena na metodickou a aplikační část. V metodické části je přiblížen smysl a zvolené metody výpočtu finančních ukazatelů. V analytické čísti jsou představena konkrétní čísla a grafy a jsou interpretovány výsledky. Důraz je kladen na ukazatele ziskovosti, zadluženosti a ekonomické přidané hodnoty. Dále je práce doplněna o další relevantní modely, které pomohly udělat závěr o efektivnosti podniku. Na závěr je společnost prověřena vybraným bonitním a bankrotním modelem. Výsledky výpočtů jsou porovnávány s odvětvím.