Zapojení žen do vrcholné politiky ve vybraných zemích Latinské Ameriky aktuální trendy - Rada, Tomáš; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Školkayová, Marta, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tématem této bakalářské práce je politická emancipace žen v Latinské Americe. První část práce představuje problematiku žen v politice, argumenty pro jejich větší zapojení a proti němu. Obecně zkoumá dva významné faktory, které mají vliv na zastoupení žen v parlamentu: volební systém s jeho jednotlivými parametry a genderové kvóty. Druhá část na základě učiněných poznatků zkoumá současnou situaci v Latinské Americe, konkrétně pak ve trojici zemí: Argentině, Chile a Uruguaji. Cílem této práce je zachycení současných trendů, které se ve vybraných zemích projevují.
Vedoucí práce: Jan Němec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; Argentina; Uruguay; Chile; Latinská Amerika; bakalářské práce; Argentina; Uruguay; Chile; Latin America; bachelor's theses