Socioekonomický vývoj a rozvojové oblasti Plzeňského kraje - Britzmannová, Kateřina; Jetmar, Marek, 1976-; Macháček, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Náplní diplomové práce je socioekonomický rozvoj Plzeňského kraje, jeho cíle a priority a rozvojové oblasti. V jednotlivých kapitolách se zabývám různými aspekty vývoje kraje, poukážu na možné příležitosti i potencionální hrozby dalšího vývoje. Práce se bude skládat ze dvou hlavních částí. První část bude zaměřena na charakteristiku kraje. Postupně se budu zabývat sídelní strukturou, dále demografickým vývojem, ekonomickou strukturou, trhem práce, dostupností územní, cestovním ruchem a kulturou a v neposlední řadě sociálními a zdravotními službami. Druhá část se bude týkat návrhů rozvojových cílů a priorit kraje. Jednotlivé údaje budu porovnávat s údaji získanými za celou Českou republiku. Zjištěné poznatky budou shrnuty ve SWOT analýze a v závěru budou navržena možná řešení problémů, se kterými se kraj potýká i s kterými by se mohl v budoucnu potýkat.
Vedoucí práce: Marek Jetmar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses